Jak přenést web mezi mobilem a počítačem

Zveřejněno: 2023-03-14
#todo#tip#short

Když jedu vlakem, obědvám nebo např. sedím na oné místnosti, občas vytáhnu mobil a pročtu zajímavosti. Často se mi stane, že narazím na článek, web či návod, který by se mi mohl hodit v budoucnu. Jak ho ale dostat do počítače tak, abych na něj opravdu nezapomněl?

Věřím, že s touto výzvou se potýká nebo potýkla téměř každý. Dříve jsem postupoval tak, že jsem si zkopíroval url a přeposlal ji přes chatovací službu sám sobě nebo měl v online poznámkovém bloku speciální sekci na odkazy. Cítil jsem, že to není úplně ono a proto bych se chtěl podělit o nový způsob, na který jsem přišel nedávno a velice mi vyhovuje.

K organizaci svých úkolů používám ToDo aplikaci od Microsoftu. Především kvůli tomu, že umí šikovně členit úkoly do kategorií a zvýrazňovat úkoly, kterým se rozhodnu daný den věnovat. Nedávno jsem opět řešil přeposlání zajímavého článku. Objevil jsem, že jde přímo z prohlížeče přidávat odkazy jako tasky do ToDo aplikace.

screenrecord postupu

Postup je jednoduchý. Otevřete sdílecí panel, vyberete aplikaci Microsoft ToDo a vyberete konkrétní seznam, do kterého se má úkol přidat.

Pro mne se jedná o vhodné řešení především kvůli tomu, že ToDo list používám k organizaci svojí práce.