Odkrývačka

Zveřejněno: 2022-05-31
#hry#repo#short

Jednou za měsíc se v rámci Microsoft STC potkáváme na syncu. Jedná se o pravidelný meeting, jehož úkolem se dozvědět o novinkách, vzájemně posdílet nové poznatky a řádně poteambuildingovat. Připravit vhodný program pro větší skupinu lidí v online prostředí je nemalou výzvou. Rád bych se s vámi proto podělil o velice jednoduchou hru, kterou jsem našel na posední chvíli a moc jsme se u ní nasmáli.

Rád byh podotknul, že nejsem autorem hry. Pouze jsem přispěl pár řádky kódu. Hru jsem objevil ve vždy spásné herní bance hranosaj.

Motivace

Hra na motivy televizních soutěží, kdy se odkrývá obrázek, kdo ho první pozná, vyhrál. Je potřeba promítačka/počítač.

Pravidla

Hra je vytvořená jako webová stránka, kterou si zde můžete stáhnout.

Obrázky, které chcete, aby byly hádány, mohou být ve formátu jpg, jpeg a png pojmenovány 1-∞ (tedy např. 1.jpg,2.png,3.jpeg...) a vloženy do složky img.

Stránku je potřeba otevírat v prohlížeči Google Chrome, MS Edge (může fungovat i v jiných, ale není to otestované).

Po otevření stránky zadáte počet týmů a jejich jména a můžete začít hrát.

Lze zvolit různé varianty, buď si odkrývané políčka vybírají týmy a střídají se, nebo je můžete náhodně odkrývat vy sami, nebo můžete využít funkce automatického odkrývání (kliknutím na políčko "ručně"). Frekvenci automatického odkrývání můžete regulovat přepsáním údaje ve formulářovém políčku.

Tým, který první správně uhodne, co je na obrázku získává bod (kliknutím na tlačítko + u jeho týmu se mu připočte).

Můžete kliknout na odhal, pokud chcete celý obrázek nezakrytý. Pro přechod na další obrázek, klikněte na tlačítko se symbolem ">".

Pokud refreshnete stránku, přijdete o dosavadní herní progress, protože stránka funguje pouze v js prohlížeče.

screensho aplikace

Projekt

Projekt je v tuto chvíli ve stavu, že na něm lze ještě nemálo zapracovat. Proto se nebojte přiložit ruku k dílu a poslat nějaký commit (repo).

Demo projektu si je možné vyzkoušet na: odkryvacka.petrkucerak.cz